A summary of the project in Hungarian

CHRIS Project összefoglaló Az Emberi Radikalizációval szemben az Iskolákban

Ebben a projectben kilenc ország vesz részt: Dánia, Lengyelország, Spanyolország, Románia, Litvánia, Magyarország, Törökország, Görögország és Olaszország. Az első négy ország a tanácsadói csapat, akik a tudást és a minőséget biztosítják számunkra, míg az utolsó öt ország a gyakorlati csapat, akik az elméletet gyakorlatba ültetik át, ezáltal ők azok, akik a projectbe a gyerekeket is bevonják.

A project célja, hogy nevelő szándékú kezdeményezéseket dolgozzon ki annak érdekében, hogy a iskolákban a gyerekek és a fialok között, megelőzhetőek legyenek a különböző típusú radikalizálódások. Ez öt különböző országból érkező 25 gyermek részvételével valósul meg, a project célja a gyerekek meglátásainak megvalósulása, illetve kulcsfontosságú számunkra az is, hogy betekintést nyerjünk abba, miért tartja néhány gyerek és fiatal fontosnak azt, hogy elköteleződjön bárminemű szélsőség mellett, ezeken keresztül pedig mi kapunk egyfajta rálátást arra, milyen kezdeményezések szükségesek ezek elkerülése érdekében.

Ez a CHRIS project az alapoktatásban résztvevő sokszínű Európai országok fiatal tanulóit foglalja magába, hogy kidolgozzon egy fenntartható módot az iskolai radikalizációval szemben. Ez a részvétel egy olyan mély elköteleződésen alapul, mely radikalizációs lehetőségeket teremt a tinédzserek kapcsolatainak kialakulásában, életszerű és valós idejű közösségi együttműködéseken keresztül, azzal a céllal, hogy képessé tegyék a project eredményeinek együttes létrehozását.

A CHRIS egy mélyreható megelőzésekről szóló és szemlélet formáló célú iskolai project, ami képes mobilizálni a fiatal tanulók rejtett és már feltárt tudását is. Ezért ez a project a fiatal tanuló csapatokat háromlépésű feladaton és együttműködésén vezeti keresztül: Érzékelem magam, Érzékelem az Iskolát (Identitás), Nyitott Oktatás (valóság és közösség), Együtt teremtés ( Radikalizáció kivitelezése megelőzés az iskolában)

A project során a legfontosabb eredmények:

  • CHRIS források alkalmazása
  • CHRIS útmutató csomag általános és középiskolák számára a radikalizáció megelőzése érdekében Európa szerte
  • CHRIS kutatások: a project eddigi tapasztalatai és a kialakított tudáson alapuló további kutatásokat és ajánlások
  • CHRIS alapelvek: javaslatok a radikalizációt megelőző alapelvekre az iskolák számára, a project tapasztalatai és a kialított tudáson alapulva

A project kulcsfontosságú eleme továbbá a weboldal ahol lehetőség van a project során kialakított eredményekhez való hozzáférésre, melyek többek között tartalmaznak nevelői ötleteket, melyeket a gyerekek a project partnerekkel együttműködve fejlesztettek ki a project során. Az anyag mindenki számára hozzáférhető a radikalizálódás megakadályozásának érdekében.

E-mail:

  • Gyöngyvèr Orsovszky – This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Bea Tapaszto – This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Logo CHRIS

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…